TRP.dk kigger nærmere på privatlånet, der er en af de mest udbredte former på markedet og anvendt af mange tusinde danskere hvert år.

Når man definerer lån og diverse typer, man kan hovedsageligt lave to sondringer. Om det er til private eller erhverv og om det er med eller uden sikkerhed. Du kan læse meget mere her.

Kært barn har mange navne

Kært barn har mange navne og det kendes særligt fra lånemarkedet, hvorfor det kan være vanskeligt at bevare overblikket. I realiteten er privatlån et fælles betegnelse for både kviklån, forbrugslån, minilån og hvad de ellers kaldes.

Årsagen er at de alle er målrettet privatpersoner, hvor de øvrige betegnelser mere er et udtryk for definitionen. Om deres løbetid fx. er på 30 dage eller 36 måneder. Så når du søger hos udbydere på nettet skal du være bevidst om du (næsten) altid ansøger om privatlån og ofte uden du stiller sikkerhed bag.

Den eneste væsentlige afstikker er boliglånet, men her sker det ikke online, men via banker og realkreditinstitutter.

Nu har vi fået betegnelsen defineret tydeligt, så al tvivl er fjernet!

Lånemarkedet online kan være en jungle!

En af årsagerne til at denne hjemmeside ser dagens lys, er fordi lånemarkedet på nettet kan være noget af en jungle. En jungle det kan være rigtig svært at navigere rundt i som forbruger, hvis man ikke ved hvordan og ikke kender til de bedste firmaer.

Du vil derfor blive oplyst hos os, hvor vi deler al vores viden og supplerer det med en lang række gode tips og råd. Alt sammen noget der skal skabe gennemsigtighed og sikre at du får truffet det rigtige valg.

I sidste ende handler alle lån om at tage en beslutning. Har du brug for pengene eller ej? Vi tager udgangspunkt I at du har og guider dig i den rigtige retning.

Der er efterhånden kommet mange lånesider, som bestemt ikke gør markedet mere overskueligt. For hvem er lånefirmaer og hvem er ikke! Det er ikke længere nemt at bevare overblikket.

ÅOP må aldrig glemmes

Vi lægger ud med ét af de vigtigste som bliver gentaget meget på hjemmesiden. ÅOP er et udtryk for de årlige omkostninger i procent.

De dækker alle lånets omkostninger og forpligtelser i modsætning til renten. Den viser kun de rentetilskrivninger du vil opleve, men tager ikke hensyn til startomkostninger, gebyrer mm.

ÅOP er den centrale faktor som du skal bruge når du sammenligner. Hvis du har set eller hørt om ågerrenter, opstår de typisk fordi startomkostninger udgør en stor del af lånets samlede omkostninger.

Husk nu på ÅOP når du sidder med lånetilbud foran det og vælg den laveste. Alt andet er dumt for dig og din privatøkonomi.

Krav og kreditvurderinger

Når du søger om privatlån vil der altid være visse krav du skal kunne opfylde som ansøger. På samme tid vil der altid blive lavet en personlig kreditvurdering, der klarlægger om du bliver godkendt eller ej.

Det er derfor du aldrig kan vide hvad du får tilbudt på forhånd. Der skal indhentes tilbud først. Det er en vigtigt pointe at huske på, dels for at vide det og så du ikke undrer dig over hvordan tingene hænger sammen.