Der er ingen tvivl om, at NemID er kommet for at blive. I starten, da alle borgere i Danmark fik tilsendt deres nye lille, hvide plastikkort med en række talkoder, var der mange, der var skeptiske.

Men i dag er der mange fordele ved at have NemID, og i mange tilfælde gør det livet lettere. Især når det kommer til den finansielle sektor.

Nem adgang til netbanken

Med NemID har du et fælles log in til både offentlige og private selvbetjeningssider. Først og fremmest giver NemID nem og hurtig adgang til din netbank. Fremfor at skulle huske svære koder selv, der ofte bør ændres, har du nu et plastikkort med dine koder på i lommen.

Udover selve dit kort med alle dine koder, har du også et bruger-id og en adgangskode, du selv husker på. Det er altså bygget op så det bliver så sikkert og let som muligt for dig at logge ind på nettet.

Se også: Indblik i lån med NemID

Hurtigere at låne online

Det er ikke kun hos din bank, ved kommunen eller ved anden selvbetjening, du kan bruge NemID. Hos flere og flere lånefirmaer kan du nu også bruge den digitale løsning. Det betyder, at du kan låne penge online langt hurtigere og lettere end tidligere. NemID giver så stor sikkerhed, at flere og flere firmaer tør stole på det.

NemID er din digitale signatur. At du kan signere digitalt online betyder, at du ikke behøver bruge tid på at sende dokumenter med posten eller at scanne underskrifter ind. Det betyder altså, at der er langt mindre ekspeditionstid og at ansøgningsprocessen er langt hurtigere end tidligere, når du skal låne online.

Fordelene er dermed mange, når det kommer til at bruge NemID i den finansielle sektor. Der er en voksende, og allerede lang liste, over lånefirmaer, hvor det er muligt at benytte NemID og låne online. Står du og skal låne penge, er det altså en god idé at undersøge dine muligheder.