Har du brug for at låne penge til din nye computer? Så giver vi dig gode råd til at skaffe finansiering på denne side. Du vil blive guidet igennem dine valgmuligheder, hvad du skal tænke på og hvilke finansieringskilder du kan anvende.

Der kan være meget forskel på både computerens pris og långiverens omkostninger i form af renter og gebyrer. Du bør derfor være omhyggelig på begge områder, hvis du ønsker at spare penge. Meget mere om det her.

 

Finansieringsmuligheder til computeren

Lad os starte med at klarlægge dine finansieringsmuligheder som forbruger. Overordnet set har de tre gode alternativer:

  • Banken
  • Lånefirmaer på nettet
  • Elektronikforhandleren

Den sidste mulighed – elektronikforhandleren – er gældende hos de fleste store kæder, der tilbyder køb på afbetaling. Vi vil nu kort gennemgå fordele/ulemper, samt dine muligheder hos hver enkel.

Banken

Banken er ofte den billigste mulighed, når du skal låne penge, men netop med små pengebeløb kan det være svært at blive godkendt. I tilfældet med en ny computer, der ofte koster fra 5-10.000 kroner, vil de fleste banker altså forholde sig skepsis.

Så selv med en sund privatøkonomi er det ikke sikkert, de bare siger JA. Omvendt har de fleste danskere en kredit der kan trækkes på i dette tilfælde, men planlægger du det, så snak med banken først. Så de er informeret om årsagen til overtrækket.

Lånefirmaer på nettet

Lånefirmaerne online er den nemmeste og hurtigste løsning, sammen med elektronikforhandleren. Her kan du søge om alt fra 3.000 til 500.000 kroner, alt efter hvad du behøver.

Langt de fleste udbydere tilbyder lån op til 10.000 kroner, så dine finansieringsmuligheder er mange. Bedre bliver det, hvis du kun behøver 3-4.000 kr. Her er der nemlig et par udbydere som kan hjælpe dig helt GRATIS.

Ja, du læste rigtigt! Som første gangs kunde kan du låne pengene gratis i 30 dage, hos udbydere som Lendon og Vivus. Det kan sagtens ende med at være den bedste og billigste løsning for dig, hvis du vel og mærke kan betale tilbage inden for 30 dage.

Elektronikforhandleren

Elektronikforhandleren er den sidste mulighed, men vær opmærksom på hvilke renter og gebyrer der følger med. At betale på afbetaling kan lyde billigt og smart, men kan ende med at blive dyrt hos flere udbydere.

Så vær særlig opmærksom på ordningens ÅOP og gebyrer, så du kan sammenholde det med tilbuddene fra banken og låneudbyderne online.

Vejen til den laveste pris

Som vi var inde på i starten, er det ikke kun lånet der bør få særlig opmærksomhed. Det gælder ligeledes om at finde markedets bedste pris og få mest for pengene. Den nemmeste metode til dette, er ved at bruge portaler og sammenligningssider.

Lige inden for computer og elektronik er www.edbpriser.dk helt klart den største og mest udbredte. De har tilmed en smart feature, hvor du kan vælge dine krav til computeren og sortere i deres udvalg.

Det gør det nemt at finde alle markedets billigste modeller, der stadig opfylder dine konkrete behov.

Hvis du har lyst til at læse mere om at låne penge til ny computer, fjernsyn eller anden elektronik, eller vil i gang med at ansøge online, kan du gøre det via oversigterne på TRP.dk.