En låneform som er meget populært og har været det altid er privatlån uden sikkerhed. Specielt over de seneste 5-10 år, er det blevet udbredt at søge lån uden der stilles sikkerhed.

Online er der mange udbydere at vælge imellem hvilket er positivt, men som samtidig kan gøre det en smule uoverskueligt for mange. Ønsker du at få overblik over markedet og relevante udbydere, kan du fx. tjekke vores oversigter over privatlån på 30000 og privatlån på 50000. Mulighederne kan ændre sig alt efter dit ønskede pengebeløb.

I de kommende afsnit ser vi nærmere på hvad ‘uden sikkerhed’ indebærer og hvilke udbydere der kan hjælpe dig på nettet.

Hvad indebærer ‘uden sikkerhed’?

Uden sikkerhed betyder, at du ikke behøver at stille nogen sikkerhed til långiveren. En sikkerhed kan eksempelvis være en kautionist, altså en person som skriver under på, at de vil betale for dig, i tilfælde af du ikke kan.

Eller det kan være et værdifuldt aktiv som kan inddrages og sælges for at betale gælden (også kaldet pant). Det kan enten tinglyses via et ejerpantebrev, som långiveren kommer i besiddelse af eller foregå som fysisk pant, hvor selve aktivet, som navnet antyder, fysisk overdrages til udbyderen eller en tredjepart. Det kommer an på størrelsen. Bil og bolig er det mest udbredte inden for sikkerhedsstillelse.

Den mest udbredte lånetype på nettet

Privatlån (eller forbrugslån) er den mest udbredte lånetype på nettet. Under forudsætningerne af der ikke stilles sikkerhed, har du bedst held online. Bankerne vil ofte foretrække af sikkerhed indgår som en del af løsningen.

På Internettet er de mere “vant” til disse finansieringsløsninger, hvor det foregår hurtigt og enkelt – og langt de fleste kan godkendes.

Til gengæld er renterne en del højere end hvis du ansøger hos banken eller med sikkerhed. Det er den mest væsentlig pointe. At du kommer til at betale ekstra for, at du ikke har stillet sikkerhed.

Jo dårligere betalingsevne du har, jo højere bliver renten, for jo større bliver risikoen for långiveren.

Hvem kan hjælpe mig online?

Skal du låne mindre beløb under 50.000 kr., er Bank Norwegian, Santander, Paymark Finans og Lånlet eksempler på firmaer som kan give dig det, du søger.

Der er mange aktører, og der er mange kunder. Alle de førnævnte tilbyder låneløsninger, hvor du kan søge op til 50-75.000 kr.. Mulighederne vil dog variere, alt efter præcis det beløb du søger.

En anden god fællesfaktor er, at du kan gøre det via NemID. Sådan er det blevet hos langt de fleste udbydere. Det fungerer som en officiel underskrift, og det gør, at du slipper for en bureaukratisk proces med en del papirer frem og tilbage.

NemID har virkelig ændret online markedet og gjort ansøgningsprocessen både hurtigere og mere enkel for begge parter. På mange måder er online bankerne blevet et godt alternativ til landets pengeinstitutter. Specielt hvis du vælger den rigtige udbyder.