Du enten elsker eller hader NemID, sådan har de fleste danskere det, selvom alle efterhånden har fået øjnene op for de klare fordele. Du bruger det også til stort set alle private anliggender på nettet, fordi det er suverænt den sikreste og nemmeste måde at bekræfte din identitet på.

Du kan også bruge dit NemID til at låne penge med. Nærmest alle låneudbydere online har fået øjnene op for de små kort, som alle går rundt med i deres tegnebøger. Mere om den nye trend i denne artikel.

NemID er en ny trend online

Alle danskere har et NemID nøglekort og bruger det i en bred vifte af sammenhænge. Når man skal logge på netbank, logge på Skats hjemmeside, åbne E-boks eller tjekke borger.dk.

Men nu er den smarte sikkerhedsnøgle også nået bredt ud til andre smarte tjenester og ikke mindst online bankerne. Lånefirmaer og bettingfirmaer er begyndt at anvende NemID til at sikre, at det virkelig er dig, der logger på for at placere væddemål eller ansøge om et lån.

Andre tjenester som fx. Penneo bruger ligeledes NemID til når du skal underskrive aftaler og dokumenter. Der er mange fordele ved det lille nøglekort, selvom det fik en hård medfart i begyndelsen. Du kan læse om flere af fordelene du får glæde af herunder, når det kommer til lånemarkedet.

Du får en hurtigere ansøgningsproces som kunde

Inden for lånemarkedet er det en klar fordel for kunder og långiver, at vi nu kan anvende NemID som login. For udbyderne giver det dem mulighed for ikke at skulle gå til yderligheder for at tjekke, at det virkelig er dig, der har ansøgt om et lån på fx. 100.000 kroner.

For dig gør det hele låneprocessen nemmere, fordi du ikke skal bevise over for udbyderen, at du virkelig er dig. I stedet kan du bare logge på, og derefter har du bekræftet din identitet. Nogen kunne selvfølgelig stjæle dit NemID, men det er derfor, du også skal bruge et brugernavn og en kode, som du selv har fundet på.

Ingen ventetid på Post Danmark

En af de klare fordele i lånemæssige sammenhænge er den hurtigere behandlingstid, hvor det hele sker digitalt uden ventetid på fx. posten. Du modtager tilbuddet når den er klar og så underskriver du låneaftalen digitalt, via din NemID signatur. Ingen ventetid og intet besvær med fx. at skulle printe og så sende låneaftalen retur med posten.

Det er ikke kun ansøgning om lån, der er blevet gjort en hele del nemmere af, at vi alle nu har et lille kort med mange talkombinationer. Også hos myndigheder og andre instanser bliver NemID flittigt brugt som login-metode, da det er den hurtigste måde at bekræfte en identitet.

Hos Post Danmark vil det for eksempel sige, at du ikke behøver at stå og vente på posthuset længere, da du kan logge på ePosthuset, hvor du kan ordne alle de ting, du normalt skulle på et almindeligt posthus for at ordne. Du kan for eksempel vælge, hvor du vil modtage en pakke, hvor længe din post skal opbevares, hvis du for eksempel har været på ferie og flere andre ting.

Meget er sket siden NemID startede i 1999 og vi danskere har efterhånden taget løsningen til os – og ikke mindst fået øjnene op for de mange fordele. Det bidrager til en nemmere hverdag generelt, hvor alle moderne firmaer, tjenester og services efterhånden gør brug af NemID, når der skal logges ind eller ordnes fortrolige ting.